Bericht versturen
Hebei Hongcheng Pipe Fittings Co., Ltd.
Contacteer ons

Contact Persoon : laura

Telefoonnummer : +8615931718886

WhatsApp : +8615931718886

Free call

Voorzorgsmaatregelen voor lassenprocédé van de pijp van het legeringsstaal

March 26, 2022

De staalpijpen kunnen worden verdeeld in: koolstofpijpen, de pijpen van het legeringsstaal, roestvrij staalpijpen, enz.

De koolstofpijpen kunnen verder in gewone koolstofstaalpijpen en koolstof de structurele pijpen worden verdeeld van uitstekende kwaliteit. De legeringsbuizen kunnen verder worden verdeeld in: de lage legeringsbuizen, legeren structurele buizen, hoge legeringsbuizen, en buizen met hoge weerstand. Dragende buizen, hitte en zuurvaste roestvrije buizen de buizen, van de precisielegering (zoals Kovar), en superalloy buizen, enz.

De warmgewalste naadloze buizen worden over het algemeen geproduceerd op automatische walserijen. De stevige buisspatie wordt geïnspecteerd en de verschijningstekorten worden verwijderd, besnoeiing in de vereiste lengte, op het eindgezicht van het geperforeerde die eind van de buisspatie gecentreerd, dan naar de het verwarmen oven voor het verwarmen wordt verzonden, en op de ponsenmachine wordt geperforeerd die. Met de ononderbroken omwenteling en de reis van de perforatie, onder het effect van de rol en de stop, wordt een holte geleidelijk aan gevormd binnen de buisspatie, die een haarvat wordt genoemd. Het wordt dan verzonden naar de automatische walserij voor het ononderbroken rollen. Tot slot wordt de muurdikte van de gehele machine het gemiddelde genomen van, en de diameter wordt bepaald door de het rangschikken machine om aan de specificatievereisten te voldoen. Het gebruik van ononderbroken walserijen om warmgewalste naadloze staalpijpen te produceren is een geavanceerdere methode.

Een staalpijp zonder naden langs de perimeter van zijn dwarsdoorsnede. Volgens verschillende productiemethodes, is het verdeeld in warmgewalste pijp, koudgewalste pijp, koudgetrokken pijp, uitgedreven pijp, pijpopkrikken, enz., die hun eigen procesverordeningen hebben. De grondstoffen zijn algemeen en hoogstaand koolstof structureel staal (het staal van q215-a~q275-a en van Nr 10~50), laag legeringsstaal (09MnV, 16Mn, enz.), legeringsstaal, roestvrij zuurvast staal enz. Volgens het gebruik, is het verdeeld in twee categorieën: algemeen gebruik (voor water, aardgasleidingen en structurele delen, mechanische gedeelten) en speciaal (voor boilers, geologische exploratie, lagers, zure weerstand, enz.).

Voorzorgsmaatregelen voor lassenprocédé van de pijp van het legeringsstaal

(1) de lassende die draad van HSCuNi-materiaal wordt gemaakt moet in een droog en goed-geventileerd pakhuis worden opgeslagen om vochtigheid te verhinderen.
(2) het beschermende gas is eerstegraads zuiver argon.
(3) het booglassen van het wolframargon wordt gebruikt. De wolframelektrode keurt de elektrode van het ceriumwolfram goed.
(4) gelijkstroom-de het booglassenmachine wordt van het wolframargon gebruikt. De elektrodendiameter hangt van de lassenstroom af. Elektrodendiameter en lassenstroom.
(5) de lassers moeten speciale opleiding in B10-pijplassen ondergaan, en kunnen slechts na het overgaan van de test lassen.
(6) de verwerking van de lassengroef moet door mechanische verwerking worden uitgevoerd.
(7) lassend groeftype: Voor stuiklassen met de dikte van de pijpmuur niet groter dan 2mm, kunnen zouden de groeven niet worden geopend maar () ~ 1.5mm moeten blijven, en de legeringspijpen moeten voor stuiklassen met de dikte worden gegroeft van de pijpmuur groter dan 2mm. Het type en de grootte van helling Gr zullen aan de vereisten van de proceskwalificatie voldoen.
(8) vóór het lassen, gebruik een een roestvrij staalstaalborstel of schraper binnen 20mm van beide kanten van de las schoon te maken tot de metaalglans wordt blootgesteld.
(9) voor pijpen en lassendraden die niet ernstig vervuild met olie zijn, kunnen zij direct met schoon katoenen die garen worden geschrobd in aceton wordt ondergedompeld.
(10) wanneer het kopspijkerlassen, het lassen in dezelfde omstandigheden zou moeten worden uitgevoerd zoals de formele las. Als de kopspijkerlas gebarsten is, zou de kopspijkerlas moeten vóór lassen worden verwijderd en worden van plaats veranderd.
(11) de lengte van de lassenvlek voor kopspijkerlassen is 10 tot 15 mm. Het aantal punten wordt bepaald volgens de pijpspecificatie, en zou slechts mogelijke, maar niet minder dan drie punten moeten zijn.
(12) Gasbeveiliging van lassen: De betrouwbare gasbeveiliging moet op de bodem en de achterkanten van de lassen worden uitgevoerd. De voorbescherming zal bescherming of extra vlekkenbescherming gebruikend een lassentoorts geschikt voor het lassen van de koperlegering lassen. De achterbescherming kan op de vorm en de grootte van de gelaste constructie worden gebaseerd, gebruikend de kap van het achtereind beschermende gas of de binnenholte van de gelaste constructie dat met argon voor bescherming moet worden gevuld.
(13) Lassenparameters.
(14) wordt de positieve de verbindingsmethode van gelijkstroom goedgekeurd.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in